EFSA simpoziumas: Duomenų apdorojimas ir paruošimas dirbtiniam intelektui
Spalio 23–24 dienomis Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto Veterinarijos rizikos vertinimo skyriaus patarėjas dr. Rimvydas Falkauskas dalyvavo Europos maisto saugos tarnybos (EFSA) organizuotame simpoziume „Duomenų apdorojimas ir paruošimas dirbtiniam intelektui“, vykusiame Parmoje (Italija).
Pagrindiniai simpoziumo tikslai – aptarti dirbtinio intelekto galimybes ir reikalavimus, pasisemti patirties iš pirmaujančių ekspertų bei skatinti dalyvių ir ekspertų žinių dalijimąsi apie dirbtinį intelektą, taip sukuriant bendradarbiavimo erdves.
„Simpoziumo metu turėjome puikią galimybę išgirsti patyrusių ekspertų įžvalgas apie dirbtinį intelektą ir duomenų valdymą, siekiant pagerinti procesus maisto saugos ir pašarų srityse. Džiaugiuosi, kad renginio organizatoriai ir kviestiniai ekspertai dalyviams suteikė vertingų žinių apie dirbtinio intelekto technologijų pritaikymo galimybes ir svarbiausius reikalavimus maisto saugos ir pašarų srityse. Šias žinias galėsime pritaikyti Lietuvoje, stiprindami šias svarbias sritis. Džiaugiuosi, kad organizatoriai sukūrė erdvę, kurioje galėjome keistis idėjomis, užmegzti ryšius su kolegomis ne tik Europoje, bet ir su ekspertais iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV). Ateityje taip pat galėsime diskutuoti apie inovatyvius sprendimus, kurie padės užtikrinti saugią aplinką vartotojams“, – pažymėjo Veterinarijos rizikos vertinimo skyriaus patarėjas dr. Rimvydas Falkauskas.
Atnaujinimo data: 2024-11-08
Taip pat skaitykite:
Mokslas ir praktika viename renginyje: stiprinama maisto ir veterinarijos sauga
Kompetencijų stiprinimas: naujos žinios maisto rizikos vertinimo srityje