2025-05-07

NMVRVI ir VTEK tęsia bendradarbiavimą – dalintasi patirtimi maisto saugos klausimais

2025 m. gegužės 6 d. Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto (NMVRVI) Maisto rizikos vertinimo skyriaus vedėja Aušra Išarienė ir vyriausiasis specialistas, atsakingas už korupcijai atsparios aplinkos kūrimą, Edmundas Sakalauskas lankėsi Vyriausiojoje tarnybinės etikos komisijoje (VTEK).

Susitikimo metu, VTEK bendruomenei, buvo pristatyti pagrindiniai principai, padedantys vartotojams priimti sveikesnius mitybos sprendimus, aptarti maisto ženklinimo aspektai bei diskutuota apie visuomenės informavimo svarbą formuojant sveikos gyvensenos įpročius.

Maisto rizikos vertinimo skyriaus vedėja A. Išarienė pranešime „Kaip pasirinkti sveikatai palankesnius maisto produktus“ pateikė mokslu pagrįstus patarimus bei apžvelgė aktualius teisės aktų reikalavimus. Taip pat buvo aptarti kai kurių gyvūninės kilmės produktų, tokių kaip kiaušiniai ar paukštiena, ženklinimo ypatumai ir jų pasirinkimas atsižvelgiant į maistines savybes. Pristatytos ir rekomendacijos dėl žuvų bei jų produktų vartojimo – pabrėžta jų nauda, tačiau atkreiptas dėmesys ir į galimą riziką sveikatai.

Daug dėmesio skirta diskusijoms apie maisto produktuose galinčius susidaryti teršalus bei jų poveikį žmonių sveikatai. Aptarti būdai, kaip sumažinti tam tikrų nepageidaujamų medžiagų kiekį ruošiant maistą namuose, taip pat pasidalinta rekomendacijomis dėl sveikatai palankesnių pasirinkimų įvairioms vartotojų grupėms, ypač jautrioms.

„Nuoširdžiai dėkojame už kvietimą ir galimybę dalyvauti turiningame susitikime, kuris stiprina tarpinstitucinį ryšį, skatina glaudesnį dialogą bei įkvepia naujoms iniciatyvoms ateityje“, – džiaugėsi Maisto rizikos vertinimo skyriaus vedėja A. Išarienė.

 

IMG_0342.jpg