FUNKCIJOS
1. Įstaigos vadovo pavedimu atstovauja įstaigai santykiuose su kitomis įstaigomis, organizacijomis bei fiziniais asmenimis.
2. Priima su struktūrinio padalinio veikla susijusius sprendimus.
3. Rengia ir teikia pasiūlymus su struktūrinio padalinio veikla susijusiais klausimais.
4. Vadovauja struktūrinio padalinio veiklos vykdymui aktualios informacijos apdorojimui arba prireikus apdoroja struktūrinio padalinio veiklai vykdyti aktualią informaciją.
5. Vadovauja struktūrinio padalinio veiklų vykdymui arba prireikus vykdo struktūrinio padalinio veiklas.
6. Vadovauja su struktūrinio padalinio veikla susijusios informacijos rengimui ir teikimui arba prireikus rengia ir teikia su struktūrinio padalinio veikla susijusią informaciją.
7. Vadovauja su struktūrinio padalinio veikla susijusių dokumentų rengimui arba prireikus rengia su struktūrinio padalinio veikla susijusius dokumentus.
8. Valdo struktūrinio padalinio žmogiškuosius išteklius teisės aktų nustatyta tvarka.
9. Dalyvauja maisto tvarkymo subjektų laboratorijų, atliekančių maisto žaliavų, produktų, aplinkos tyrimus, išskyrus laboratorijas, akredituotas šiems tyrimams teisės aktų nustatyta tvarka, veiklos vertinime.
10. Analizuoja mokslinių tiriamųjų darbų maisto saugos ir mitybos srityje duomenis bei kitą vertinimui aktualią informaciją anglų kalba, bei rengia ir teikia mokslinę informaciją ir analizę (jei reikia anglų kalba) maisto rizikos vertinimo ir mitybos klausimais.
11. Atlieka pagal Reglamento Nr. 2017/625 37 straipsnio 1 dalį paskirtų oficialiųjų laboratorijų veiklos kontrolę, siekiant suderinti ir tobulinti laboratorinės analizės, tyrimų ar diagnostinių tyrimų metodus ir jų naudojimą, kaip nustatyta Reglamento Nr. 2017/625 101 straipsnyje.
12. Analizuoja, vertina ir teikia laboratorinių tyrimų duomenų ir rizikos vertinimo išvadas bei nuomones ir aiškinimus, rekomendacijas dėl rizikos vertinimo maisto srityje valdymo.
13. Kompetencijos ribose pavaduoja kitą valstybės tarnautoją.
14. Vykdo kitus nenuolatinio pobūdžio su struktūrinio padalinio veikla susijusius pavedimus.
SPECIALIEJI REIKALAVIMAI
1. Išsilavinimo ir darbo patirties reikalavimai:
1.1. Išsilavinimas – aukštasis universitetinis išsilavinimas (bakalauro kvalifikacinis laipsnis) arba jam lygiavertė aukštojo mokslo kvalifikacija.
1.2. Studijų kryptis:
- visuomenės sveikata;
- mityba;
arba:
1.3. Išsilavinimas – aukštasis universitetinis išsilavinimas (bakalauro kvalifikacinis laipsnis) arba jam lygiavertė aukštojo mokslo kvalifikacija.
1.4. Darbo patirtis – maisto saugos ar kokybės srities patirtis.
1.5. Darbo patirties trukmė – 5 metai.
2. Užsienio kalba (-os) ir jos (-ų) mokėjimo lygis:
2.1. anglų (B1).