FUNKCIJOS
1. Nagrinėja skundus ir kitus dokumentus sudėtingais klausimais dėl teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūros vykdymo arba, prireikus, koordinuoja skundų ir dokumentų sudėtingais klausimais dėl teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo bei laikymosi priežiūros nagrinėjimą. Rengia atsakymus arba prireikus koordinuoja jų rengimą.
2. Apdoroja informaciją, susijusią su teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūra, arba, prireikus, koordinuoja susijusios informacijos apdorojimą.
3. Rengia ir teikia informaciją su teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūra susijusiais sudėtingais klausimais arba prireikus koordinuoja jos rengimą ir teikimą.
4. Atlieka maisto tvarkymo subjektų laboratorijų, kurios vykdo maisto žaliavų, produktų ar aplinkos tyrimus (išskyrus laboratorijas, akredituotas teisės aktų nustatyta tvarka), veiklos vertinimą bei alkoholio produktų kokybės tyrimo laboratorijų atestavimą.
5. Atlieka pagal Reglamento Nr. 2017/625 37 straipsnio 1 dalį paskirtų oficialiųjų laboratorijų veiklos kontrolę, siekiant suderinti ir tobulinti laboratorinių tyrimų metodus bei jų taikymą pagal Reglamento Nr. 2017/625 101 straipsnį.
6. Atlieka laboratorinių tyrimų duomenų analizę ir nagrinėja naujus laboratorinių tyrimų metodus anglų kalba.
7. Užtikrina kokybės vadybos sistemos diegimą, priežiūrą ir tobulinimą struktūriniame padalinyje pagal standarto LST EN ISO/IEC 17025 reikalavimus.
8. Dalyvauja Europos etaloninių (referentinių) laboratorijų veikloje, renginiuose anglų kalba ir Europos Komisijos darbo grupių veiklose anglų kalba.
9. Pavaduoja skyriaus vedėją jo nesant ar pagal kompetenciją kitą įstaigos valstybės tarnautoją.
10. Vykdo kitus nenuolatinio pobūdžio su struktūrinio padalinio veikla susijusius pavedimus.
SPECIALIEJI REIKALAVIMAI
1. Išsilavinimo ir darbo patirties reikalavimai:
1.1. aukštasis universitetinis išsilavinimas (bakalauro kvalifikacinis laipsnis) arba jam lygiavertė aukštojo mokslo kvalifikacija;
1.2. studijų kryptis – chemija(arba):
arba:
1.3. aukštasis universitetinis išsilavinimas (bakalauro kvalifikacinis laipsnis) arba jam lygiavertė aukštojo mokslo kvalifikacija;
1.4. darbo patirtis – maisto saugos ar kokybės srities patirtis;
1.5. darbo patirties trukmė – 2 metai.
2. Užsienio kalbų mokėjimo lygis:
2.1. anglų kalba – B1 lygis.