FUNKCIJOS
1. Įstaigos vadovui pavedus atstovauja įstaigai santykiuose su kitomis įstaigomis, organizacijomis bei fiziniais asmenimis.
2. Konsultuoja su struktūrinio padalinio veikla susijusiais klausimais.
3. Priima su struktūrinio padalinio veikla susijusius sprendimus.
4. Rengia ir teikia pasiūlymus su struktūrinio padalinio veikla susijusiais klausimais.
5. Vadovauja struktūrinio padalinio veiklos vykdymui aktualios informacijos apdorojimui arba prireikus apdoroja struktūrinio padalinio veiklai vykdyti aktualią informaciją.
6. Vadovauja struktūrinio padalinio veiklų vykdymui arba prireikus vykdo struktūrinio padalinio veiklas.
7. Vadovauja su struktūrinio padalinio veikla susijusios informacijos rengimui ir teikimui arba prireikus rengia ir teikia su struktūrinio padalinio veikla susijusią informaciją.
8. Vadovauja su struktūrinio padalinio veikla susijusių dokumentų rengimui arba prireikus rengia su struktūrinio padalinio veikla susijusius dokumentus.
9. Valdo struktūrinio padalinio žmogiškuosius išteklius teisės aktų nustatyta tvarka.
10. Organizuoja padalinio atliktų tyrimų rezultatų apibendrinimą ir analizę.
11. Koordinuoja ir kontroliuoja kokybės vadybos sistemos diegimą ir įgyvendinimą struktūriniame padalinyje pagal standarto LST EN ISO/IEC 17025 reikalavimus.
12. Pagal kompetenciją pavaduoja kitą įstaigos valstybės tarnautoją.
13. Vykdo kitus nenuolatinio pobūdžio su įstaigos veikla susijusius pavedimus.
SPECIALIEJI REIKALAVIMAI
14. Išsilavinimo ir darbo patirties reikalavimai:
14.1. išsilavinimas – aukštasis universitetinis išsilavinimas (ne žemesnis kaip bakalauro kvalifikacinis laipsnis) arba jam lygiavertė aukštojo mokslo kvalifikacija;
14.2. studijų kryptis – mikrobiologija (arba);
14.3. studijų kryptis – visuomenės sveikata (arba);
14.4. studijų kryptis – veterinarija (arba);
14.5. studijų kryptis – biologija (arba);
arba:
14.6. išsilavinimas – aukštasis universitetinis išsilavinimas (ne žemesnis kaip bakalauro kvalifikacinis laipsnis) arba jam lygiavertė aukštojo mokslo kvalifikacija;
14.7. darbo patirtis – maisto saugos ar kokybės srities patirtis;
14.8. darbo patirties trukmė – ne mažiau kaip 5 metai;
15. Užsienio kalba (-os) ir jos (-ų) mokėjimo lygis:
15.1. anglų (B1);
15.2. rusų (B1).
16. Atitikimas kitiems reikalavimams:
16.1. gebėti dirbti su kompiuterinėmis programomis.