FUNKCIJOS
1. Rengia ir teikia pasiūlymus su veiklos planavimu susijusiais klausimais.
2. Rengia veiklos planavimo dokumentus arba prireikus koordinuoja veiklos planavimo dokumentų rengimą.
3. Rengia ir teikia pasiūlymus su stebėsena ir (ar) analize susijusiais klausimais.
4. Rengia ataskaitas, išvadas ir kitus dokumentus arba prireikus koordinuoja ataskaitų, išvadų ir kitų dokumentų rengimą.
5. Rengia ir teikia pasiūlymus su sprendimų įgyvendinimu susijusiais klausimais.
6. Koordinuoja asmenų priėmimą ir aptarnavimą, jei tai susiję su sprendimo įgyvendinimo vykdymu.
7. Apdoroja su sprendimų įgyvendinimu susijusią informaciją arba prireikus koordinuoja su sprendimų įgyvendinimu susijusios informacijos apdorojimą.
8. Apdoroja su veiklos planavimu susijusią informaciją arba prireikus koordinuoja su veiklos planavimu susijusios informacijos apdorojimą.
9. Apdoroja su stebėsena ir (ar) analize susijusią informaciją arba prireikus koordinuoja susijusios informacijos apdorojimą.
10. Konsultuoja priskirtos srities klausimais.
11. Analizuoja naujus laboratorinių tyrimų metodus.
12. Atlieka laboratorinių tyrimų duomenų analizę.
13. Pavaduoja skyriaus vedėją jam nesant ar pagal kompetenciją kitą įstaigos valstybės tarnautoją.
14. Vykdo kitus nenuolatinio pobūdžio su struktūrinio padalinio veikla susijusius pavedimus.
SPECIALIEJI REIKALAVIMAI
15. Išsilavinimo ir darbo patirties reikalavimai:
15.1. išsilavinimas – aukštasis universitetinis išsilavinimas (ne žemesnis kaip bakalauro kvalifikacinis laipsnis) arba jam lygiavertė aukštojo mokslo kvalifikacija;
15.2. studijų kryptis – biologija (arba);
15.3. studijų kryptis – biotechnologijos (arba);
arba:
15.4. išsilavinimas – aukštasis universitetinis išsilavinimas (ne žemesnis kaip bakalauro kvalifikacinis laipsnis) arba jam lygiavertė aukštojo mokslo kvalifikacija;
15.5. darbo patirtis – maisto saugos ar kokybės srities patirtis;
15.6. darbo patirties trukmė – ne mažiau kaip 2 metai;
16. Užsienio kalba (-os) ir jos (-ų) mokėjimo lygis:
16.1. anglų (B1);
16.2. rusų (B1).